Topluluk önünde dinleyicileri hitap ederken yaşanılan; stres, heyecan, korku, kaygı ve benzeri duygular kişinin etkili konuşmasının önündeki en büyük engellerden biridir.
Sunum esnasında yaşanılan stres bildiğinizi unutmanıza ve kendinize duyduğunuz güvenin azalmasına neden olur.
Hazırlıklı konuşmalarda prova yapılmasının önemi büyüktür. Konuşma günü öncesi yapacağınız egzersiz ve pratikler kendinize güveninizi yeniden inşa eder. Stres ve korku duygularının kontrolünü ele almanızı sağlar.
Anketlere göre ; topluluk önünde konuşma korkusu, ölüm korkusunun da önüne geçmiştir. Mesleğiniz ve işiniz gereği zaman zaman topluluğa hitap etmeniz, mikrofon ve kamera önünde konuşma yapmanız gerekiyorsa, bu eğitime katılmanız fayda sağlar.
Eğitimde yapılan egzersizler sayesinde duygularınızı kontrol edebilme becerisi kazanırsınız. Yalnız değilsiniz, ülkemizdeki birçok siyasetçi, hukukçu, eğitimci de dahil olmak üzere hemen hemen herkes topluluk önüne çıktığında stres yaşar. Hata etmekten korkmak, yanlış bir şey söyleme endişesi yaşamak ve başarısızlık kaygısı insani ve normal bir duygudur. Bu duyguların sunumu yönetmesi istenmeyen bir durumdur. Eğitim sayesinde yeteneklerinizi, donanımınızı, tecrübenizi yeniden tanıyabilir, başarılarınızı artırarak topluluk önünde etkili sunum ve konuşmalar yapabilirsiniz.
Bu eğitimde ;
- Stres yönetimi
- Etkili konuşma ve beden dili
- Hazırlıklı konuşma / hazırlıksız konuşma
- Konuşma çeşitleri
- Konuşma süresinin yönetilmesi
- Üslup ve gürültü faktörleri
- Vurgu ve tonlama
- Jest ve mimikler
- İyi bir konuşmacının özellikleri
- Hitabet sanatı
- Ceo/Milletvekili/Siyasi kimlik için hitabet sanatı
- İnteraktif sunum
- Dinleyicinin dikkatini canlı tutma
- Sorular ve etkileşim
- Amaç belirleme ve amaca yönelik konuşma çalışmaları
- Korku, kaygı ve strese yönelik telkin
- Özgüven geliştirme çalışmaları
konu başlıkları hazırlanmıştır. İhtiyacınıza hitap edecek ve geleceğinize fayda sağlayacak diğer eğitimlerimizi de göz gezdirebilirsiniz.